Plantaza aronije - OPG Lesjak

OPG Lesjak

OPG Lesjak među većim je uzgajivačima aronije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Sve veća potreba za ovom iznimno zdravom i ukusnom biljkom, te želja za ekološkom proizvodnjom hrane, nagnale su nas na pokretanje uzgoja aronije.

Obiteljsko smo poljoprivredno gospodarstvo smješteno u pitomom krajoliku. Naši se nasadi nalaze u Strahonincu, mirnom mjestašcu u blizini Čakovca, no dovoljno daleko od grada kako bismo izolirali tlo od gradskih utjecaja. U proizvodnji nas vode načela ekološkog uzgoja, za koji je potreban čist zrak i tlo slobodno od uporabe pesticida, umjetnih gnojiva i sličnih agrokemikalija. Godine 2012. zasadili smo prvih 200 sadnica aronije, da bismo samo godinu dana kasnije povećali broj sadnica na 2000, koje smo zasadili na ukupnoj površini od 1 hektara. Zahvaljujući svojoj prirodnoj otpornosti i izostanku napada nametnika, aronija je idealna biljka za ekološki uzgoj te u njezinoj proizvodnji prskanje nije ni potrebno.

Vizija

Učiniti lako dostupnima vrhunske proizvode od aronije koju nam daje priroda, naša je vizija. Kao hrvatski proizvođači koji koriste hrvatsko tlo, smatramo da naša zemlja ima dovoljno potencijala biti ne samo samoj sebi dovoljna, već i postati konkurentan igrač na svjetskoj sceni organske proizvodnje hrane. U budućnosti, voljeli bismo biti prepoznati kao vodeći uzgajivači aronije u ovom dijelu Hrvatske, i šire. Na taj će način zdrave aronijine bobice i njezini prerađeni proizvodi biti pristupačniji svakom hrvatskom građaninu.

Misija

Razviti svijest o zdravoj prehrani i prevenciji bolesti, odnosno promovirati prirodne načine liječenja već prisutnih oboljenja, naša je misija. Još je Hipokrat u 5. stoljeću prije Krista ustanovio povezanost zdravlja i prehrane. „Neka hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana“, njegove su riječi čija načela i mi prihvaćamo. Smatramo da redovitim konzumiranjem prirodnih antioksidanasa koji se nalaze u plodu aronije možemo spriječiti razvoj mnogih zdravstvenih tegoba. Također, svojim radom u području eko-uzgoja želimo dati primjer drugim proizvođačima i pokazati kako je ekološki uzgoj isplativ. Organska poljoprivreda je posao budućnosti!

Aronija sadrži najviše antioksidanasa od sveg ostalog bobičastog voćaProizvodi od aronije

Logo ekološke proizvodnje
Boca maticnog soka od aronije

Aronija sok 500ml

30,00kn
Boca maticnog soka od aronije

Aronija sok 1l

45,00kn
Pakiranje čaja od aronije

Aronija čaj 100g.

25,00kn

Copyright © 2016 OPG Lesjak | Sva prava pridržana.